Omgeving

U hoeft zich tijdens uw verblijf op Recreatiepark Maas en Bos in Wellerlooi beslist niet te vervelen. Het park grenst aan Nationaal Park de Maasduinen en rivier de Maas ligt op slechts 10 minuten loopafstand.

Nationaal Park De Maasduinen bestaat uit een uniek en afwisselend natuurgebied met heidevelden, gevarieerde bossen, vogelrijke vennen en uitgestrekte stuifzanden.

 

Bezoek Pretpark Irrland

Ga zeker met de kinderen naar Familie Pretpark Irrland in Twisteden, net over de grens richting Kevelaer. Is het een dagje wat minder mooi weer, breng dan een bezoek aan kinderspeelparadijs Ballorig in Venlo. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier eindeloos spelen.

 

 Het Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo is anders dan anders. Er zijn twaalf verschillende zalen en elke zaal is een soort van tijdscapsule die je terugvoert naar bijvoorbeeld een prehistorische vuursteenmijn, een Romeinse dorpsplein of de kelder van een middeleeuws huis.

 

Thermaalbad Arcen

Laat de kinderen lekker spetteren en kom zelf tot rust in Thermaalbad Arcen! Dat is goed voor lichaam en geest.

 

Een Hertog Jan biertje

Even buiten Arcen ligt de Hertog Jan Bierbrouwerij, ruik de kenmerkende lucht van mout en vraag om een rondleiding.
Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen, gezellig avonturenpark in een bosrijke omgeving voor kinderen tot 12 jaar.

 

Pretpark Toverland

Pretpark Toverland is het hele jaar geopend dankzij een combinatie van indoor- en outdoorattracties.

 

Fun Forest

Bij Fun Forest in Venlo mogen dappere bergbeklimmers drie uur lang de klimparcoursen bij klimpark Fun Forest beklimmen. Er zijn verschillende parcoursen voor jong en oud.

 

GaiaZOO

In GaiaZOO kun je vele bijzondere en unieke diersoorten bewonderen, knuffelen met dieren in de kinderboerderij en spelen in het grootste indoor Dino Speelpark.

 

Het Ithaka Science Center

Het Ithaka Science Center in Tegelen is een fascinerende en interactieve tentoonstelling voor jong en oud die je gegarandeerd een nieuwe kijk op water geeft.

 

Keramiekcentrum de Tiendschuur

Keramiekcentrum de Tiendschuur toont in haar museum zowel historisch als hedendaags keramisch werk. Museum “De Locht” in Melderslo geeft een boeiend beeld van de wijze waarop men tussen 1850 en 1950 leefde, woonde en werkte op het platteland. Het museum is gehuisvest in een authentieke Noord-Limburgse langgevelboerderij. In het aangrenzende gebouw is het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum ondergebracht.